Frukost

Jag har funderat på det här med frukost. Måste nog säga att det är det tråkigaste målet mat på hela dagen, men ändå det viktigaste. Jag har problemet att när jag ska till skolan äter jag innan kl 6 på morgonen, och detta ska man sen hålla sig på iaf till kl 12 då det är dags för lunch. Och överhuvudtaget så är mina dagar så himla långa så jag behöver massor med energi för att hålla mig igång, vilket resulterar i att det känns som man äter som en häst.

Havregrynsgröt har alltid varit benämnt som att det mättar jättebra, men jag är hungrig inom en timme. Andra säger att fett mättar bäst, bacon med ägg och avocado ska vara jättebra. Men inte kan jag ställa mig och fixa det så tidigt på morgonen, det vänder sig i magen bara jag tänker på det. Nä, jag behöver verkligen komma på något nytt på frukostfronten. Förslag?


Tentan igår gick över alla förväntningar! Jag hade verkligen ångest innan, det är inte mitt starkaste ämne byggnadskonstruktion. Men jag tror tror tror att jag kanske har klarat den.

Nu pluggar jag till nästa tenta, som är nästa vecka, men nu ska jag kasta mig på cykeln för nu är det dags för träning på Friskis och svettis!

Chai-latte

Första statusuppdateringen "Projekt kaffe":

Jodå, Nille bryggde mig en kopp och jag hällde halva koppen full med mjölk. Ändå satt jag och kved, det var inget vidare.

Några dagar senare fick jag smaka på en Chai-latte eller hur det nu stavas, kaffe och te kombinerat. Det var det minsann inget fel på! Det smakade väldigt mycket jul, påminnde om de kryddor som man använder i olika julkakor. Så det fick ändå inte full pott eftersom jag vill inte bli påmind om julen nu när det snart är sommar...


Imorgon är det dags för första tentan på den här tentaperioden, ni får hålla alla tummar och (och gärna stor-tår) som ni har!

Kaffe-projekt

Jag har lyckats starta ett nytt projekt och Nille är högst involverad. "Lära Petra dricka kaffe". Ja det låter ju kanske inte riktigt klokt, men jag vill verkligen tycka att kaffe är iaf okej och inte blä. Det hade varit så mycket enklare i vissa situationer om jag drack kaffe. Sakta men säkert ska jag vänja mina smaklökar vid den här märkliga drycken. Jag tänker dock inte gilla det allt för mycket, jag är inte ute efter något beroende :)

Imorgon är det fredag, i vanliga fall är fredagar något av det härligaste som finns, men inte under tentaveckorna. Då är det bara ångest på hög nivå. Jag smiter iaf hem till föräldrarna på fredagskvällen och äter firre.

Balkongen

Idag spenderar jag dagen hemma med att städa balkongen och plugga. Ja det är ju som vanligt, det är så himla intressant helt plötsligt att städa när man egentligen borde plugga. Men tentorna närmar sig med stormsteg, så det är verkligen hög tid att sätta igång ordentligt.

Förövrigt så funderar vi på att byta ut vårt balkongbord eftersom det vi har har en rund form, och vi får så dåligt plats att sitta runt det om man är fler än två. Har hittat två bord på ikea, men vet inte om de passar. Det blir till att mäta ordentligt innan vi bestämmer oss.

Helgen bjuder på blandad kompott: vernisage, Eurovision, jobba, plugga och strandhem.


Nostalgi

Jag sitter och tittar på gamla bilder, ja det verkar som att jag blivit lite smått nostalgisk på senaste tiden :)



Jag har inte firat en midsommarafton utan bästa vännen på länge, men i år lämnar hon mig för London :(







Arga Petra-blicken, men Eksten ignorerar den som vanligt :P



Kärleksmail

Här sitter jag och pluggar, så kom jag på att jag var tvungen att svara på ett mail. Helt plötsligt hittar jag en gammal mapp bland mailen som innehåller mail som Nille och jag skickade till varandra när vi precis blivit tillsammans och jag bodde på Öland. Så kul att läsa :) Sitter och skrattar för mig själv, nyförälskelse är härligt! Tyckte det var speciellt roligt att jag skrivit "Jag är jätteglad att jag träffat dig, jag hoppas att vi kommer tycka om
varandra läääänge." Och se, vi tycker fortfarande om varandra :)

Annars har det varit en rätt händelserik start på veckan, började med att försöka skära av mig tummen på en konservburk. Blodet sprutade och jag höll på att svimma, låg på köksgolvet med tummen rakt upp i luften. Nille och Armend fick rycka ut och körde hit för att plåstra om mig. Snälla killar :)

Jag jobbade igår, det gick åt skogen. Nu tror jag inte det dröjer länge förrän de stänger ner hela avdelningen.

RSS 2.0