Kurs som faller mig i smaken

Tankarna rusar åt höger och vänster idag, tänker alldeles för mycket.

Igår hade vi introduktion av en ny kurs, BIM. Det är helt klart en riktig Petra-kurs om man kan kalla det för det. Vi ska ha färglära, skissteknik m.m. Sånt som jag känner att jag äntligen har lite försprång i, det kommer bli en himla stor arbetsbörda har jag märkt men tror det kommer bli skitkul! Ovanpå allt så är en utav lärarna mamma till en gammal kompis till mig, plus att mamman har haft ateljé på ADDO där faster också har sin atlejé. Jag kände igen henne direkt. Hoppas hon är bra som lärare också.

En lång dag i skolan imorgon, vi kör ett tufft pass från 8.00 till 17.00. Sen hem och vända innan jag och Nille ska iväg till Armend och Marianne på middag. Trevligt trevligt!


Sovmorgon

Idag tog jag mig en mer eller mindre frivillig sovmorgon, det beror på hur man ser det. Jag kom väl egentligen fram till att jag inte skulle få allt för mycket gjort i skolan idag eftersom läraren vi har är en jäkla snacke-pelle och jag har fortfarande inte fått hem min bok som jag har beställt! Så jag ligger lite efter om man säger så. Men det tar vi igen sen hoppas jag... Så, jag stannade helt enkelt hemma!

Har varit ute på en långpromenad och betalat räkningar i mängder :( Jag säger bara en sak, tack och lov för att jag fick mitt csn och att jag jobbade så pass mycket i december, annars vet jag inte hur det här skulle slutat. Givetvis trillar tandläkar-räkningar och allt annat in samtidigt. Men nu är de stora utgifterna iaf färdigbetalt för detta året!

Jag jobbade i söndags och igår, och så är det dags för ett pass till imorgon kväll. Sen tycker jag det räcker för ett litet tag.

Har en enorm längtan efter sommar, det är det enda jag tänker på just nu. Ja givetvis får ju våren gärna komma först, men lite värme hade inte suttit fel...


Greklandsemestern förra sommaren, jag längtar tillbaka.






Gårdagen

Det var full rulle hela dagen igår! Startade med ett träningspass Kibox på Johanneslust, det var hårt. Speciellt när jag kom ut sen och skulle ta bilen och såg att jag fått böter på 800 spänn...

Sen cyklade jag och Emelie till Arlöv för att vara med på fasters vernissage, där träffade jag på en himla massa folk som man känner på olika vis. Det var trevligt! Utställningen tyckte jag var superfin, kände att hon verkligen hade lyckats bra med att kombinera ihop allt.

Cyklade vidare till mina föräldrar och fastnade där några timmar, för att senare bege mig till Emelie på tjejmiddag där det serverades tacos. Jag älskar verkligen tacos, jag förstår inte varför jag inte har det oftare hemma? Man kan variera det någor enormt men jag har snöat in lite på tortillas och köttfärssås. Nästa gång ska jag köra kyckling till istället!

Såg filmen Svinalängorna, en svensk film med Naoomi Rapce. Jag kände att den inte var fullt så bra som jag förväntat mig, den var gripande men ändå något långtråkig.

Nille gick precis ut genom dörren, han ska till jobbet. Och när han kommer hem i eftermiddag byter jag av honom och ska till mitt jobb... Vi konstaterade att vi får ses på fredag nästa vecka, innan dess är det full rulle för oss båda.

Trög terminsstart

Idag är jag trött. Hade nog kunnat gå och lägga mig redan nu om jag hade tillåtit det. Jag ska iaf spendera kvällen hemma, vet inte riktigt vad jag ska roa mig med än. Nille ska iväg till Alex tror jag det var, så jag kanske sätter igång Sex and the city-filmen eller något annat kul.

Tycker starten på den nya terminen har varit rätt trög. Har inte känt mig på topp direkt, känt mig lite smågnällig. Och man märker att många andra också är lite nere i skorna, folk hänger med huvudena och sover på tåget m.m. Jag läste en artikel i Amelia om vintertrötthetens symptom, och det stämde in väldigt bra på mig. Botet var att motionera, äta rätt och prioritera närhet. Hmm, vi får väl se om jag kan ta tag i det där och få lite mer kraft inför nästa vecka!

Nille och Armend köpte med sig baugetter så åt vi lunch tillsammans idag, fick höra lite om Armends resa till New York som han kom hem från för någon vecka sedan. De hade haft det jättebra, men gud vad dyrt det var att leva där! Jag och Nille har ju som sagt också planer på att åka dit detta året, men jag har jättesvårt att hitta någon tidpunkt som passar. Jag vet inte hur min sommar kommer se ut, om jag får praktikplats och om jag får det så måste jag förmodligen jobba resten av sommaren. Praktiklöner brukar inte vara så välbetalda. Till hösten har jag inget lov, och på vintern finns det risk för att det är alldeles för kallt i New York. Därför funderar vi nu smått på att skjuta upp det lite grann och kanske ta Thailand först, det passar nämligen bättre på vintern.

Jag har några resmål som jag gärna vill besöka någon gång i mitt liv:
Thailand
USA (New York, Las Vegas, Miami m.m.)
Tokyo
Indien
Italien
Egypten

Drömma kan man ju! :P


Randig hund

Stackars hund, ser den verkligen ut så här på riktigt eller är den målad?

http://www.youtube.com/watch?v=KgU_AQkxlA0&NR=1


Altt ordnade sig

CSN-problemen löste sig! Igår såg jag under dagen att de hade börjat lägga in våra betyg, och redan på kvällen hade jag fått ett nytt beslut från CSN som berättade att jag var beviljad studiemedel. Skönt! Nästa år söker jag studiemedel för ett helt år, tycker bara jag har haft klydd med studiemedel sen jag började plugga. Jag tyckte det var jobbigt nog när jag blev återbetalningsskyldig för att jag tjänade för mycket, men ångesten över att inte ha blivit beviljad nu var större. Hoppas jag inte åker på med skit med CSN nu, att jag har fått min dos.

Ledig idag från skolan, en kurs har blivit försenad så lektionerna var inställda idag. Jag planerar att jobba på lite rapporter som ska lämnas in nästa vecka, ikväll ska jag träna jympa och efter det hem till Nilles syster en sväng.

Helgen har jag inte så mycket på agendan. Fredagen ingenting planerat, lördag vernissage och sen middag, söndag jobbar jag kväll.

Bild på min nya frisyr kommer inom kort!

Då var det klippt!

Första dagen i skolan efter lovet. Jag överlevde, trots att jag helt lyckats glömma bort att vi nu mer har en citytunnel i Malmö, jag var helt förskräckt när jag kom med bussen till centralen och fick se att de hade börjat gräva upp spåren på gamla pågatågs-stationen. Tills jag kom på att tågen går i tunneln... När jag var på väg hem sen igen så lyckades jag gå vilse i tunneln och kom ut på helt fel sida. Men ut kom jag iaf! :)

Jag har spenderat eftermiddagen på Emelies frisörskola där jag satt modell. Jag tyckte det blev bra, och det gjorde nog Emelie också. Färgad och klippt blev jag, så nu vågar jag gå till henne igen och bli stylad :)

Nu återstår det att se om jag ska överraska Nille med att se handbollen med honom framför den nya jättestora gigantiska enorma tvn som intagit vårt vardagsrum.


Sista dagen

Nu är det söndagen den 16 januari, det innebär att det är min sista lediga dag innan terminen drar igång imorgon. Jag har haft nästan exakt en månads ledighet, det känns lyxigt måste jag säga. Jag kommer försöka dra ner lite på tempot, avsätta mer tid till att träna och ta hand om mig själv. Har känt mig som en ny människa de sista veckorna på lovet när jag varvat ner och mitt mål är att behålla den känslan hela terminen!

Men... Jag vet inte om jag kan kalla det en bra start, vaknade med halsont och allmänt trött idag. Blir mestadels en lugn dag, kanske en runda till konstmuseet med mamma i eftermiddag.


Csn-skit

Idag går jag som en gammal tant, knackligt och mer kobent än vanligt. Vi provade ett nytt jympa-pass igår, Flex kallades det. Det skulle vara en kombination av styrka och rörlighetsträning. Det kändes ganska lätt när man låg där på golvet och krälade, tänkte att det här är väl inte så jobbigt. Idag tar jag verkligen tillbaka de orden, det tog något så in i!! Igår hade jag ingen aning om att man hade så många olika muskler i låren och gumpen. Men nu vet jag!

Jag har avverkat en dag på jobbet, det gick långsamt om man ska sammanfatta det hela kort. Imorgon ska jag jobba igen, men denna gången är det ett kvällspass.

Annars står storstädning på schemat, det behövs för när terminen kör igång så lär det inte finnas så mycket tid till sånt. På måndag är det dags för skolstart, lite taggad är jag nog ändå.

Jag fick mitt csn-besked igår. Det var inte så muntert... Jag har ju tagit alla mina poäng, men efterom skolan är seg på att rapportera in det så blev jag inte beviljad studiemedel. De skulle göra en ny kontroll om fyra veckor igen, men nu börjar jag bli orolig att jag kanske är en sån där elev som hamnat i kläm mellan csn och högskolan. Jag har en lång kurs som pågår in i vårterminen, tänk så gör den så att jag inte blir beviljad studiemedel? Tänk så blir jag ett offer för det dåliga samarbetet mellan högskolan och csn:s system? Lite orolig är jag, men eftersom det inte är jag som gjort något fel så vet jag inte hur jag ska gå tillväga riktigt för att reda upp det. Då blir det till att skjuta upp resan till New York och leva på mina sparpengar :(


Nya tider

Då var julen och nyåret över. På sätt och vis är det skönt, men samtidigt så känns det lite vemodigt att det gick så fort. Jag har iaf haft en riktigt bra jul med en väldans massa julfirande överallt :)

Här kommer lite bilder från julen och nyårsafton!


















Då återstår att se vad det nya året har att erbjuda, jag satsar iaf på ett riktigt bra 2011!!


RSS 2.0