Blekinge

Imorgon drar jag till Blekinge med älskling och familjen, ser framemot tre sköna dagar med lite semesterlyx. Tyvärr är vädret upp och ner och man vet inte vad man ska förvänta sig. Därför packar jag ner allt från bikini till fleecetröja och regnkläder. Det gäller att vara beredd på vädrets alla nycker!

Choklad-bomb

I tisdags bakade jag kladdkake-muffins inför Margareta-dagen. Jag vet inte ritkigt varför det alltid slutar i katastrof när jag sätter igång bakprojekt. Nille har mötts av alla möjliga sorters katastrofer när han kommit hem och jag varit baksugen. Brukar hälla ut mjölburken över spisen och golvet, socker knastrar under fötterna när man går i hallen (?) och diverse brännskador på min kropp har uppkommit. En gång när jag lagade mat tappade jag stålskruvar i grytan, men det är en annan historia.

Men i tisdags så lyckades jag med en ny sak. Det nästan exploderade choklad över hela köket! Man skulle ha både kakao och blockchoklad i kakorna, och som ni alla vet så är choklad väldigt... brunt. Så väggarna, diskbänken och mitt vita linne blev färgat i en brun färg av något slag. Jag lyckades dock sanera innan Nille kom hem :)

Tyvärr hann jag inte fotografera mina skapelser innan de blev uppätna, de gick åt som smör så jag tror de var goda iaf :)

(I natt bakade jag förresten igen, bröd den här gången. Ett riktigt gott pizza-bröd, och det gick förvånansvärt bra)

Uppdatering

Så, vad har hänt sen senast? En himla massa, men ska försöka sammanfatta lite!

Jag har hunnit se Harry Potter på bio, sista filmen. Jag är inget stort fan av Harry Potter, och tror inte ens att jag har sett alla filmer, men den var helt okej.

En kväll samlades en del av den Hanssonska-släkten hos faster och åt gott på hennes balkong innan vi begav oss ner till Enskifteshagen för att titta på akrobatik. Tyvärr avbröts showen av att himlen öppnade sig och de kunde inte slutföra det hela när det regnade pga. problem med säkerheten.

Vi tog oss en tur till Kiviks marknad, det var tänkt att jag och Nille skulle iväg med våra mammor men tyvärr fick Nilles mamma ställa in, så vi blev tre! Vädret var kanon, maten god och vi hann t.o.m. inom Kiviks musteri. Jag blev som vanligt sugen på att bosätta mig på landet och bli bonde när vi körde genom landskapet, Nille var dock inte lika förtjust över idén... Inte mamma heller tror jag :P

Igår var jag på anställningsintervju, det gick jättebra och jag fick massor med beröm efteråt så jag blev helt salig :) Jag tycker det är så svårt med intervjuer, men fick stärkt självförtroende efter igår. Jag fick jobbet förresten, ska bara kolla upp om det klaffar med mitt schema i skolan.

Sen gick jag och blev blondin igår också, fick en mindre chock i morse när jag såg mig i spegeln och glömt bort att jag bytt hårfärg. Men attans vad snyggt det blev! Härligt att ha en så duktig personlig frisör :)

Idag firar vi Margareta-dagen, en tradition i släkten. Jag har bakat kakor och haft mig, nu är det bara vädret som ska tillåta en att sitta ute på Strandhem!

Semester

För exakt 20 minuter sedan gick jag på semester! Det känns lyxigt att säga att jag har semester när jag är student, men nu är det faktiskt det jag har! Vi hade lite avslutning på jobb, fick fina sommarpresenter och sen bjöds det på tårta för en som slutade.

Jag både längtat och våndats över att ha semester, jag brukar inte vara ledig så mycket om somrarna utan jobbar mest. Nu när jag då är ledig så är jag orolig för att jag ska bli uttråkad och stoppa in tjugo miljoner saker att hitta på om dagarna. Redan nu har jag hela nästa vecka inplanerad, mest roliga saker iaf så man ska ju vara glad. Men jag hoppas att jag ska kunna njuta lite och slappa också, även om jag har väldigt svårt för sånt :)

Jag ska förresten på anställningsintervju på tisdag! Extrajobb på Unionen (fackförbundet). Jobba med administration och telefonintervjuer och lite sånt, tycker iaf det låter helt okej. Så håll nu tummarna för mig att det går vägen!

Annars är jag helt slutkörd idag för jag har knappt sovit en blund i natt efter att en spyfluga bestämde sig för att attackera mig. Den var helt galen och skulle krypa in i mina öron och allt. Mellan halv tre och kl sju på morgonen sov jag max en halv timme. När jag klev upp sen rensade jag snabbt öronen för jag var rädd att flugan hade lagt ägg...

Blond snart

Nu ska jag snart bli blond! Jag vet inte var dte kom ifrån, jag pendlar hela tiden mellan om jag ska fräga det brunt eller blondt. Men nu blev det alltså åt det ljusa hållet... Får vi se om det var ett bra val eller inte nästa vecka :)

Har varit väldigt mycket på strandhem på sistone, flera kvällar. Det har varit riktigt bra väder och havet ha legat spegelblankt. Har t.o.m. hunnit med att premiärbada!

Elefant-dammsugaren drar fram

Grannarna driver en till vasinne, de ovanför oss är helt galna och dammsuger igenom hela sin lägenhet med något som måste vara den största dammsugaren genom tiderna, någon sorts elefant. Har aldrig varit med om att det kan höras så mycket. Eller så är hon arg och tar ut all sin frustraion när hon dammsuger. Det suger iaf att bo under dem...

Idag var det sagt att det skulle bli kanonväder, men prognosen är osäker osm vanligt. Vi ska ut på strandhem och grilla och fira Nille lite med kompisar, sen utgång efter det inne i Malmö. Hoppas hoppas bara att regnet kan hålla sig borta!

Nu börjar semestern närma sig och jag längtar. Ska bli skönt att bara få vara hemma lite och göra utflykter och sånt. Om vädret inte blir bättre så blir det en sista-minuten resa tror jag, vi håller iaf ögonen öppna.


Sovit länge

Igår fick jag äntligen träffa min kära vän, det blev massor av snack och god mat. Så idag vaknade och var jättepigg kl halv åtta, men fick för mig att jag skulle sova lite till. Strax efter elva slog jag upp ögonen!! Helt galet, det var evigheter sen jag sov så länge, men himla skönt!

Ikväll blir det fest/kalas hos oss, Nilles familj och släkt kommer hit och vi har två födelsedagsgrisar att fira. Himla lämpligt att Nille jobbar dag idag, så att jag får ta hand om alla förberedelser :P Ibland kan killarna planera bra! :)


RSS 2.0