Bingo

Verkar som det är en slö uppdatering på bloggen från min sida. Det får vi försöka ändra på!

Idag har jag varit och fikat med Sara en stund, nu laddar jag inför Bingolotto. Ja det kanske låter lite märkligt, men bestämde mig för att jag skulle spela bingo ikväll och försöka vinna en resa :) Längtar bort till något varmt, hade kunnat göra vad som helst för att kunna ta en sista minuten och bara sticka.

Imorgon är det dags för nyårsafton, tror jag är redo för att lämna detta året och påbörja ett nytt!

Jobbet avklarat

Då var veckan med jobb avslutad. Jag märker att jag förändrats mycket sen jag jobbade heltid, 1,5 år sedan. Jag har mognat och blir inte lika arg längre när saker inte går som de ska. Dock fick jag jobba över 2,5 timmar idag, det var väl så där roligt att rusa in genom dörren hemma klockan sju när vi skulle ha folk hemma hos oss.

Emelie och Niclas var här och åt sushi och kebab (märklig kombination), sen julklappsutdelning. Jag fick massor med fint :)

Imorgon är det första gången på flera veckor som jag har en ledig stund under dagtid, därför ska jag ut och fotografera i dagsljus. Är så trött på att bara fota när dte är mörkt, blir så jobbiga inställningar då. Sen blir det lille julafton hos Nilles familj. Har alltid lite ångest inför julbordet, tycker inte om så mycket av det som serveras. Och det känns som man är lite kräsen och inte tillräckligt tacksam. Jag ska försöka vara duktig och ta lite av allt...

Ser även framemot "riktiga" julafton som firas hemma hos mina föräldrar, ska bli mys.

Nu ska jag försöka gå ner i varv och koppla av, det blir ett test det!

Förresten

Har ni sett min nya "header" av bilder där högst uppe på sidan, vad tycks?

Ledig, nästan

En helvetesmorgon hade jag rent ut sagt. Jag hade valt ett tidigare tåg än normalt eftersom jag skulle ha tenta kl 8 på morgonen. Det hjälpte inte kan jag säga! Satt där helstressad på tåget och blev över 45 minuter försenad av diverse problem med växlar, signaler, snö, tunnlar m.m. En vanlig dag i en tågresenärs liv då alltså!

Vi SPRANG till skolan när vi väl kommit av tåget, rusade in med andan i halsen och fick reda på att tentorna var slut. Slut? Kan tentor ta slut? Ja tydligen hade någon räknat totalt fel och vi var 15 pers utan tenta. Till sist lyckades tanterna trycka upp fler ex och jag kunde sätta igång något försenad och arg. Ovan på detta var tentan skitsvår, inte i närheten av det jag räknat på.

Men, detta till trots, nu har jag lov!! Tjohooooo!!!

Tills på måndag då jag börjar jobba.


Bombningar

Jag funderar lite på det här som har hänt i sthlm, bombningen. Jag måste erkänna att tanken har slagit mig att nu när vi har en tunnel i Malmö så känns det som att det kan vara ett möjligt mål. Jag går inte runt och oroar mig men det känns ändå jobbigt att terrorn har nått Sverige.

Det som jag blir mest upprörd över är att bara för att Lars Vilks har ritat dessa teckningar blir svenska folket straffat. Det är något som inte står rätt till!!

Idag blir det plugg för hela slanten, ikväll tänkte jag ge mig iväg och träna för första gången på säkert en månad. Har verkligen saknat det!

Igår när jag körde hem från mina föräldrar var jag så trött att jag försökte köra ner bilen i fel garage, jag insåg efter ett tag att jag kört alldeles för långt och fick vända tillbaka till rätt port...

Lucia

Ja jag kan ju inte påstå att jag har en superrolig lucia i år. Ingen lussebulle, inget luciatåg, ingenting.

Däremot så har jag åkt citytunneln idag, mot min vilja. Typiskt att de skulle koppla på tunneln den dagen jag skulle ha tenta, var uppe före alla andra på min gata kan jag säga! Inte ett enda fönster var tänt i kl 5 på morgonen. Sen iväg och lyckades ta mig ner till perongen, tågen var ju givetvis försenade, hade man kunnat tro något annat? Fram kom jag iaf, tentan skrev jag, och sen åkte jag in med Mia och åt lunch i stan.

Nu bär det strax av till jobb för ett kvällspass, gäsp...

Tentan gick förhoppningsvis bra, kändes helt okej iaf. En till på fredag sen är det slut för den här gången, jippie!

Julgran


Nu är busken färdigklädd.


Mumin är med på ett hörn så klart.


Julpyntat i stugan. Den största tomten sitter i fåtöljen.

Buljong

Har kommit fram till att buljong i pulverform istället för tärning är en superbra grej :) Varför har man inte upptäckt detta innan?

Mini-gran

Har vänt på hela dagen känns det som, har inte hoppat ur pyjamasen förrän nu precis och satt på mig vanliga kläder. Har bara suttit hemma och pluggat idag, så på något vis lyckades jag glömma bort att klä på mig. Pluggandet fortsätter ikväll, och imorgon och dagen efter det osv... Behöver jag säga att jag vill ha lov? Längtar som tusan till kl 13 på fredag nästa vecka, då är plugghelvetet över!!

Verkar som att jag kanske ska jobba i julveckan. Men jag behöver det, har inte hunnit med att jobba så mycket som jag brukar, skolan har tagit för mycket tid. Dags att fylla på kontot lite.

Köpte mig en liten julgran igår, sambon hade ställt höga krav på att den inte fick vara ens hälften så stor som den vi hade förra året. Visst, den kanske var i största laget förra året med tanke på att den täckte hela dörröppningen in till arbetsrummet och det var helt omöjligt att ta sig förbi... Själv tyckte jag det var rätt skönt att inte behöva städa där inne på en hel månad :P Emelies kissekatter var också väldigt förtjusta i granen förra året, i år har vi inga kissekatter som försöker bestiga trädet dock. Lite tråkigt tycker jag, det gjorde det hela lite mer spännande :)

Planerna var egentligen att vi skulle åkt in till Köpenhamn och julmyst med mina föräldrar igår, men mamman blev magsjuk så hon var inte riktigt pigg på att åka in vilket man kan förstå :( Tråkigt!

Ikväll vid tio ska vi klä den lilla granen och dricka glögg, kanske skriva julkort om vi orkar. Jag och Emelie försökte göra egna julkort i veckan, men det var helt enkelt ingen lyckad dag. Vi fick ihop vars ett efter några timmars slit. Därför har jag nu köpt julkort på gallerix istället, insåg att det här inte skulle gå vägen.

Imorgon kopplas citytunneln på och jag är livrädd för att jag inte ska lyckas ta mig till Helsingborg för att hela tågtrafiken har avstannat på måndagen. Med tanke på hur trafikverket sköter sin järnväg så lär det inte gå så bra för dem nu när de har en hel tunnel de ska få till att fungera. Man kanske borde åka upp till Helsingborg imorgon och sova på en bänk i skolan för säkerhetsskull?

Trevligt kväll!


Kalas

Kalaset hos Nilles familj var trevligt och det bjöds på god mat! Synd bara att barnen behövde gå så tidigt...

Det bästa som har hänt idag är att vår avfuktare äntligen har valt att lämna oss :) Det är så tyst och skönt i lägenheten igen, ingen stor snabel som hänger tvärs igenom hallen. När tentorna är över ska vi storstäda till Nilles stora glädje! Tänk att man kan bli så lycklig av att städa, killen har lite skumma intressen.


Julbak

Söndagen spenderades hemma hos mamma och pappa med julbak och god middag. Nu är frysen fylld och det ser nästan ut som att vi behöver bjuda hem på fika för att hinna äta upp detta innan julen är slut!

Tentorna närmar sig med stora steg, spenderar mesta av tiden i sängen med min fukt-bok. Längtar till lovet!

Imorgon ska jag släpa mig till skolan, på kvällen bär det hem till Nilles syster för kalas. Ska bli kul att träffa dem igen, det var väldigt länge sedan sist.


Städa och plugg går hand i hand

Det är aldrig så intressant att städa som när man har massor av plugg framför sig. Då helt plötsligt så behöver ugnen rengöras, diskmaskinen tvättas ur, duschdraperiet tvättas m.m. Märkligt fenomen det där.


Från promenaden när vi traskade in till stan i snön igår.

Fredag

Då var det äntligen fredag. Steg upp med tuppen idag för att jag skulle plugga på förmiddagen, fyra timmar senare gav jag helt enkelt upp. Kändes som att jag lindat in hjärnan i dun, det var inte så lätt att få in informationen i skallen. Jag vet inte varför, men jag antar att det är så vissa dagar. Tar nya friska tag imorgon förhoppningsvis.

Snart ska jag och sambon ut i snön, ska inhandla födelsedagspresenter till halva hans familj. Alla passar ju på att fylla år lagom tills jul. Då måste man vara extra påhittig och komma på dubbla presenter så man har något att ge i julklapp också...

Ikväll blir det julmys hemma hos katt-familjen!

RSS 2.0