Orättvist!

Vad finns det för rättvisa i att jag sitter klistrad framför skärmen hela kvällen och fixar med vår inlämning till skolan imorgon, medan Nille sitter skönt tillbakalutad i soffan och spelar tv-spel?? Jag vill inte spela tv-spel, men när ska det någonsin bli lite rättvisa? :(

Nu gäller det!

Imorgon gäller det! Då ska vi presentera och sälja in vårt projekt i skolan som vi har arbetat med de senaste veckorna. Jag har varit rätt frustrerad under projektets gång som vissa av er vet... Just nu sitter jag och väntar på att folk ska höra av sig och godkänna det jag rättat till, jag vill inte fixa allting i sista minuten imorgon! Projektet kommer att fortsätta hela hösten fram till jul. Jag har insett att detta kommer att bli en lååång höst.

Jag var i Lund idag igen och snackade med en ny studievägledare om min framtid. Ja, nu har jag snackat med så många att det enda som fattas är att någon kan fatta ett beslut åt mig så jag slipper göra det själv. Jag blir inte riktigt klok på vilken väg jag ska välja, olika saker känns olika rätt från dag till dag.

Sen fyller jag ju dessutom år i morgon, det har kommit lite i skymundan för min presentation. Fick en del av mina födelsedagspresenter av Nille idag, ett par skitsnygga boots! Jag lägger upp bild när jag hinner sen. Det stora släktkalaset/festen blir på lördag, sen ska jag bara komma på hur jag ska fira med kompisarna också...

Effektivitet

Att vara effektiv och verkligen få saker gjort är något jag funderat mycket på på sistone. En del människor verker få saker och ting uträttat på ett litet kick, när man pratar med dem så låter de som att de inte slösar bort en enda stund av sitt liv. Jag vill gärna vara effektiv, känna att man har bockat av alla punkter på "att göra listan". Men det är sällan man kan få gjort alla saker i ett hafs, det är oftast några saker som är beroende av andra personer eller så är det en uppgift som behöver lite tid och inte bara kan utföras direkt. Dessutom kan man ju knappats vara högeffektiv hela tiden, man behöver ha stunder då man inte gör något särskilt, då man gör något som inte är effektivt.

Psst, måste berätta en sak

Jaha, vad gör jag uppe vid den här tiden, är det inte dags att gå och lägga sig snart? Jo, men jag var tvungen att berätta en sak...

Vi ha bokat resa till PARIS!! :)



Blandad kompott

En härlig start på en söndagsmorgon. Sov så länge jag ville, gick upp och åt rostat bröd med nykokta ägg och hade lite mogna plommon som behövde ätas upp. Lusläste tidningen, gick och småfixade i lägenheten genom att plocka undan och vattna blommor, tvätta, diska och annat smått. Pratade med föräldrarna i telefon, åskan mullrade utanför fönstret, tände myslampor som har varit släckta hela sommaren. Ska äta lunch snart, sen blir det en kopp te och vänta på att älskling kommer hem så ska vi laga höstgryta och slänga oss i soffan och titta på "Irene Huss"-film ikväll. Dessutom har spänningarna i nacken och axlarna börjat släppa idag, känner mig bara öm och mör. Jag brukar säga att söndagar är en ångest-dag, men idag känns det helt okej :)

Även igår hade jag en bra dag. Fick storhandlat på Willys med Nille och svärmor Lena. Åkte ut på strandhem och träffade större delen av familjen och släkten. Gick en härlig promenad ner till vattnet med mamma och hundarna Saga och Hanna. Två söta labradorer, en svart och en gul som ger så mycket glädje! Den svarta labradoren Saga är kanske dräktig, de är dock inte säkra än. Men jag har iaf gjort Nille och min pappa medvetna om att jag väldigt gärna vill ha en liten svart valp i 25-års present i så fall ;) Nille blev dock inte lika förtjust i idén som jag.


(Obs, detta är inte Saga, bara en potentiell valp :p )

På kvällen firade vi Emelie som fyllde år med ett spännande besök på sushirestaurangen Saiko. Inte bara spännande i den bemärkelsen att en tjej tuppade av och det blev liv i luckan på både anställda och besökare, utan främst för att deras meny och koncept var väldigt spännande och läckert! Vi testade både sushi och "japas" som kan likställas med japanska tapas. Roliga smakkombinationer och utsökt tillagat, det var verkligen en hit! Mindre roligt var dock att vi fick sitta nedsänkta i golvet, det skulle se ut som att vi satt vid låga japanska bord men man hade benen rakt ner genom golvet istället. Märkligt men kul och trevligt!

Sängen

Nu ligger jag nedbäddad i sängen med magont och ont i huvudet. Ingen bra start på helgen måste jag säga. Huvudvärken har kommit och gått hela veckan men nu fick jag himla ont i magen också, kanske är det alla Ipren jag stoppat i mig som börjar göra sig påminda... Blir en lugn fredag i sängen iaf.

Innan jag intog sängen hann jag bli fin i håret hos mina nya superduktiga frisör som jobbar på salongen Hair Therapy i Malmö :) klippte av en bit av mitt slitna hår och fick lite nya slingor. Så nu känner man sig fin inför allt födelsedagsfirande som stundar denna månaden.

Dator-pinsamheter

Hahaha, idag har jag nog gjort världens löjligaste tabbe. I morse när jag satt vi datorn så bestämde jag mig för att koppla in min mus för att det skulle vara lättare att navigera på skärmen. Så det gjorde jag. Helt plötsligt så börjar datorn leva sitt eget liv, den skriver en massa tecken över allt där den kommer åt. Siffran 6 dök upp i varenda fält som man kan skriva text i. Jag tänkte direkt att det måste vara virus! Jag använde mitt virusprogram och sökte igenom datorn men den hittade ingenting.

Nu när jag kom hem ikväll och satte mig vid datorn så hände samma sak igen, fast den skrollade hit och dit. Jag testade att koppla ur min mus och då slutade konstigheterna. Då kom jag helt plötsligt på att till samma mus hör ett trådlöst tangentbord som låg i skåpet bredvid skrivbordet, och jag hade lyckats lägga min tunga kamera och sånt ovanpå. Så förmodligen var det detta som gjorde att det skrevs en massa tecken över hela min skärm för tangentbordet fick kontakt då och då där inne ifrån skåpet!

Haha, ja ibland är man inte allt för smart.

RSS 2.0