Hålla tal

Vill dit nu nu nu... Barcelona, jag älskar den staden! Ska försöka sluta tjata om att jag ska dit. Jag ville börja packa förra helgen, Nille tyckte jag var galen som vanligt. Men denna helgen kan jag väl börja lite smått utan att verka vara helt från vettet? :)

Är ledig från skola och jobb fredag, lördag och söndag. Lycka!

Jag hostar fortfarande, tror jag blivit överkäsnlig i halsen, det kittlas väldigt mycket. Men annars är jag mer eller mindre frisk nu, lite trött i huvudet.

På måndag ska jag hålla tal på avslutningsdagen av våga-tala kursen. Vi får hålla tal om vad vi vill, till vem vi vill. Jag vill ha något oväntat, som ingen förväntar sig att man ska hålla tal om. Tips mottages tacksamt!


Mad men

En kort dag blev det i skolan idag. Jag kan konstatera ganska snabbt att jag spendera mer tid på tåget än i skolan. Det är skönt på sätt och vis så klart att man får komma hem tidigare än man trott, men onödigt med en massa tid som går till spillo!

Hämtade ut ett paket på posten, Nille hade beställt serien "Mad Men" till mig, snällt! Kanske att jag kryper upp i soffan och ser ett avsnitt sen, tycker jag kan unna mig det.




Jag har jättemycket energi just nu, jag hoppas bara det håller i sig. Jag är sugen på att åka ut i stuga i helgen och pyssla lite, få vara ute i trädgården och sånt där. Sen ska jag snart börja packa, för om lite mer än en vecka blir det Barcelona! Kollade upp vädret, 20 grader och sol :)


Nya adidas

Igår vågade jag mig ut på en liten promenad, det är första gången på flera veckor som jag rör på mig annat än till och från bussen. Vi tog det lugnt eftersom vi är lite sjuka båda två, jag och Nille. Vi åkte till Bulltofta-parken och njöt av solen. Men det var kallt i vinden kan jag meddela! Våren är på väg men det går långsamt. Jag invingde mina nya jympaskor, de jag haft innan har jag älskat så mycket att dämpningen har gått sönder. Jag fyndade ett par nya adidas på den lokala outleten här vid Värnhem, och det var verkligen ett fynd  jag gjorde, 500 kr! Tipsar om att åka dit om ni behöver nya skor, hittade massor som hade kunnat passa mina fötter.




Idag står det på schemat att sätta ihop en presentation till morgondagens våga-tala, jag tror jag fick tipset av mamma (?) att jag skulle prata om Barcelona. Det tipset nappar jag på! Ett utmärkt tillfälle att få ihop lite information inför resan dit om mindre än två veckor, ska bli härligt att komma bort.

Ikväll vankas det jobb, det känns helt okej att jobba kväll eftersom jag har sovmorgon imorgon. Skönt!

Förresten så klarade jag min tenta som jag trodde att jag misslyckades totalt med, jag fick totalt hjärnsläpp när jag satt och skrev. Jag fick t.o.m en fyra!


Intervju avklarad

Då har jag klarat av intervjun på Cowi. Det gick riktigt bra tror jag! Träffade två stycken som har jobbar på byggteknik-avdelningen, och de var supertrevliga.

Dock blev det kanske inte riktigt som jag hade tänkt mig, om de ens har någon praktikplats så blir det nio veckor. Jag hade hoppats på ungefär fyra veckor... Jag får inte svar förrän i början av maj, jag vet inte om jag kan vänta så länge på svar.

Kollade min skattedeklaration på internet idag, som det ser ut just nu ska jag betala tillbaka 1000 kr. Jag som ville att de skulle betala ut till mig :(


Förkylning

Legat däckad större delen av helgen och igår pga. en förkylning som valde att invadera min kropp. Feber, hosta, snuva, halsont, ja sånt som brukar ingå i en förkylning. Det positiva är att jag "tvingades" varva ner och ta det lugnt, en bra start på mitt nya lugna liv. Men samtidigt var det supertråkgit att behöva ställa in allt jag hade sett framemot :( Men det kommer fler gånger.

Jag har planerat in två saker den här veckan, och det känns som att det är rätt lagom. Idag är jag dessutom bättre från förkylningen, hostar och har mig men är betydligt piggare!

Jag hoppas hoppas att vårvädret med sol kan hålla i sig lite till så jag hinner ut och njuta, en promenad hade inte suttit fel.

Filmstjärna

Den här veckans tema innebär för mig att jag försöker lyssna mer på kroppens signaler. För jag tror att den börjar säga ifrån nu, stressen börjar komma i fatt mig. Jag har försökt skylla diverse symptom på att jag ätit dåligt, ätit något jag inte tål osv. Men nu har jag börjat få fler problem som gör att jag inser att nu får jag sakta ner.

Det som är svårt är att även om jag drar ner på tempot så är jag fortfarande stressad inombords, för jag känner att jag inte hinner med allt jag bör göra då. Nille säger åt mig att slappna av, men det är lättare sagt än gjort. Han är iaf en klippa och har tagit städning och allt sånt. Jag har beslutat mig för att bara jobba en kväll varannan vecka, får försöka spara in pengar på andra vis.

Vi började iaf en ny läsperiod idag, med en ny kurs som heter "Geologi och geoteknik". Det var en hemsk lärare vi har fått, han skämtade bort halva lektionstiden och bara larvade sig. Känns som att man har viktigare saker att lägga tiden på än att sitta 6 timmar i veckan och lyssna på hans trams!

Några elever var och spelade in en film samtidigt i vår lektionssal, de filmade bl.a. mig. Så nu är man kanske filmstjärna snart?


Tenta = skit

Jag vet inte vad som hände. Men jag är totalt ut balans idag, och det märktes när jag skrev tentan. Jag fick hjärnsläpp, hade ingen aning om vad jag höll på med och blev så stressad. Jag brukar kunna koppla bort alla andra och sjunka in i mitt eget, men det gick åt helvete idag!! Jag är så arg och frustrerad, men jag vet inte på vad. Jag är inte arg på mig själv egentligen, för jag hade verkligen pluggat som bara den. För en gångs skull låg jag i fas med alla räkneövningar innan under terminen.

Jag måste försöka ta den här negativa energin och vända den till något bra, ta nya tag med de resterande kurserna. Fast just nu vill jag bara dra täcket över huvudet...

Jag ska iaf försöka släppa det hela ikväll, ska in till lund och festa med klasskamraterna. Men jag kommer förbjuda dem att nämna någonting om tentan!

Mardrömmar

Fick en del frågor om var det var jag skulle på intervju, Cowi heter de www.cowi.se

Jag fullkomligt älskar lugnet på morgonen när jag inte ska iväg, i vanliga fall när jag går upp tidigt så är det en kamp mot klockan. Nu har jag varit hur effektiv som helst denna morgonen, och klockan är bara halv tio. Även om jag hatar att tentaplugga så är det lite vardagslyx för mig att få vara hemma.

I natt drömde jag att jag kom för sent till tentan och därför missade att skriva den. Med tanke på att jag drömde det i natt så tror jag att jag kommer få svårt att sova även nu nästa natt, mitt undermedvetna brukar vara i uppror inför en tenta. Inte nog med det, jag ska ta tåget kl 06.35!!! 

 

Praktikintervju

Jag har blivit kallad till en intervju till en av dem som jag skickat in en ansökan om praktiplats till. Det är med blandad glädje och panik jag tänker på det hela. Känns så verkligt nu... Men, jag är ju mest glad :)

Nu är det dags att fortsätta med tenta-plugget.

Solen skiner, är det vår?

Solen skiner idag också! Det är så härligt, älskar att sitta i arbetsrummet när det är sol ute, det blir ett sånt vackert ljus. Fast jag var tvungen att dra ner persiennerna lite för solen letar sig upp precis ovanför motstående hus, inte så kul att ha solen rakt i plytet när man pluggar.

Snart ska jag sätta på mig solbrillorna ta med mig kameran och möta upp Sara för en härlig vår-fika! Ja för det känns faktiskt som vår idag.

Igår åt jag en trevlig brunch med favoriterna, testade ett fuego-danspass på friskis och avslutade kvällen med en trevlig och god middag hos föräldrarna.

Inget jobb?

Då började den så kallade helgen. Jag har svårt att se det som en helg när jag mest har plugg framför mig, men jag har iaf klämt in lite trevliga tillställningar så att jag inte begraver mig helt. Idag blir det brunch med Nille och Emelie, sen dansträning på Friskis, middag hos föräldrarna. Imorgon en fika med Sara. Och där emellan en massa plugg :) Snart tenta och sen kan man pusta ut lite efter det!

Fick ett besked i torsdags på jobb som innebär att jag förmodligen inte kommer ha något jobb kvar till sommaren iaf. Tanken är att tullavdelningen i Jönköping ska ta över det vi gör på kvällarna i Malmö, men inget är 100 bestämt och man vet inte hur lång tid det tar för dem att genomföra det hela. Blandade känslor för det hela, jag behöver komma ifrån det stället en gång för alla, men samtidigt så behöver jag ju ett jobb.

Arbetsmarknadsdag

Idag har jag ingen energi alls. Vilket är väldigt dåligt med tanke på att jag skulle ta och plugga en hel del inför tentan nästa vecka. Men jag somnade ifrån min bok, och nu känner jag mig helt konstig i huvudet. Måste försöka göra ett försök till lite senare.

Igår var det arbetsmarknadsdag på LTH i Helsingborg för oss som läser bygg, flera byggföretag var där och presenterade sig. Det var stökigt, trångt, hög ljudnivå m.m. Så jag kände inte riktigt att jag fick så mycket ut av det. Men jag samlade på mig en massa blanketter, foldrar och andra små saker så jag ska försöka ta mig en titt på det i helgen. Sen fick man ju höra att det var dags att söka ex-jobb redan nu om man ville ha något bra. Jaha, ännu mer att gå och oroa sig för. Jag vill bara ha lov nu, koppla bort allting ett tag. Blä.


RSS 2.0