Abstinens

Jag är ju som sagt en liten asiat i hjärtat, jag älskar mat som kommer från Asien. Därför är det helt galet att jag inte ätit asiatiskt sen jag var i New York, detta eftersom min mage måste läka ihop. Halsbrännan var inget vidare och då passar inte asiatiskt in i bilden längre. Men jag börjar få abstinens! Jag drömmer om pad thai och wok...

Jag blev serverad ett konstverk i New York, ett sushi-konstverk:


Slentrian går mot stress

Jag kommer helt av mig när jag blir så här störtförkyld. Hela livet sätts lite på paus och jag har svårt för att fokusera på vad jag har för aktiviteter på gång. Jag hamnar i någon sorts degig slentrian med alldeles för mycket slösurfande och tv-tittande. Imorgon kör en rätt stressig och fullproppad vecka igång, så snälla låt mig vara lite piggare då...

Godnatt!

Uppe och ränner igen

Har kommit till liv lite efter min dunderförkylning som hoppade på mig samtidigt som jag drabbades av den värsta halsbrännan genom tiderna. Det var svårt att veta om det bara var halsbränna eller om jag var förkyld samtidigt, men när kranen i nosen vreds på då förstod jag att jag var förkyld. Tack och lov blir jag bara förkyld en gång om året nu för tiden (ta i trä!) men när jag blir det så är det rejält.

Läste precis en blogg om en tjej som köpt en ny kudde att sova på, hennes förra kudde var utsliten. Jag skrattar gott när jag ser min egen hög av kuddar, jag räknar till fem stycken och ändå hade jag gärna haft en till :)

Idag har jag haft en händelserik dag. Bl.a. gick jag och vann en tävling med lite smink, första gången jag vinner något. Sen var det möte angående exjobbet, förutom en enorm hostattack gick det bra. Samt fick några mindre roliga brev med posten.

Rimes Square och Broadway

En dag körde vi på med Times Square och gick och tittade på en Broadway-pjäs "Memphis". Man blev rätt matt efter ett tag av alla reklamskyltar, men kul att ha upplevt det. Pjäsen var kanon och vi fick riktigt bra biljetter för halva priset, det var en riktigt härlig kväll.








Top of the Rock

Vi valde bort att åka upp i Empire State Building för att istället åka upp i en skyskrapa som ligger vid Rockefeller center. Vi ångrar inte vårt val, det var inga köer, billigare inträde och utsikten var kanon! Dessutom såg man ju från vår skyskrapa Empire istället, perfekt eller hur?










The High Line

Eftersom jag är väldigt intresserad av stadsplanering och unika lösningar i städer dog jag en smula när jag fick besöka The High Line Park i New York. Det var helt otroligt! Det är en gammal järnväg som är byggd högt uppe ovanför marken för att man inte skulle hindra biltrafiken och orsaka olyckor bland fotgängare som försökte korsa spåren. Järnvägen har inte använts på länge och tanken var att den skulle rivas till en grupp som var bosatta i området tog tag i det och skapade en park längs med järnvägen.



De hade verkligen inte snålat med designen, bänkarna i parken var otroligt snygga!



Wow säger jag bara, jag ville hem och bygga direkt :)


I'm back!

Ja jag har varit hemma några dagar, men jag känner mig inte helt hemma ändå... Jag är trött och slö, och sömnen får jag inte riktigt rätt på heller. Tur man har hela helgen på sig att försöka komma till rätta, annars hade jag haft det svårt.

New York var underbart, resan var kanon på många sätt och vis. Jag tänkte att jag får dela upp det i några olika blogginlägg, annars blir det väldigt mycket på en gång och väldigt rörigt.

Det första jag kan konstatera är att säkerhetskontrollerna de har för att få lov att flyga och ta sig in till USA är otroliga. Otroligt många, långa och jobbiga. Jag blev förd åt sidan ett antal ggr för att bli visterad och skannad i jakt på droger. Varför just jag ser så misstänkt ut vet jag inte, Nille klarade sig varje gång. Jag kan ju meddela er att även jag klarade mig efter visitering :)

Bemötandet från New York-borna var blandat. Vissa var supertrevliga, andra hade hamnat helt fel i servicebranschen. Faktum är att jag upplevde det som att de som var inflyttade till New York var betydligt trevligare än de som var födda där.

Planering för de närmsta åren

Nu får det vara nog med mitt velande! Idag har jag utarbetat en plan för min närmsta framtid, och börjar jag vela ska jag gå in här på bloggen och läsa vad jag skrivit så att jag blir övertygad om att min plan håller.

Vårterminen 2012:
- Kör igång med exjobbet i januari
- Exjobbet planeras bli färdigt i maj vilket innebär att jag kan läsa en kurs i "Hållbart stadsbyggande" i Lund med början i april
- Jag söker in till civilingenjör "Väg- och vatten"
- Parallellt med detta fortsätter jag jobba extra på mitt nuvarande arbete

Sommaren 2012:
- Kör på med lite egna studier för att underlätta inför starten på civilingenjörsutbildningen
- Sommarjobbar (återstår att se var)

Hösten 2012:
- Börjar läsa de kurser som jag saknar för att kunna påbörja min inriktning inom "Väg- och trafikteknik"
- Slutar extrajobba för att fokusera helt på studier

Våren 2013:
- Fortsätter på en del av de kurser som jag saknar sen innan, men kan nu lägga till några som ingår under inriktningen "Väg- och trafikteknik"

Om jag lyckas spurta på lite så planerar jag att söka jobb som stads/trafikplanerare under hösten 2014.

Hjälp, vad har jag gett mig in på???



Varför gör jag då detta? Jo för att för varje år som går så blir jag mer och mer intresserad av stadsplanering, kollektivtrafik, trafikplanering m.m. Då kan jag inte ta examen som ingenjör inom husbyggnad, det känns inte helt rätt. Jag ska klara detta och jag ser framemot att få arbeta med det som jag tycker om!

Vad händer Malmö?

Jag brukar sucka lite och bli smått irriterad på alla som klagar över mitt älskade Malmö. Men nu får det f*n ta mig vara nog! Det är den 3:e januari och vi har redan haft två mord pga. skottlossning på öppen gata det här året. Hur kommer resten av året att se ut?

Det känns som att det bara är en tidsfråga innan det kommer vara "oskyldiga" människor som skadas, det har främst koncentrerats till gängkriminalitet än så länge.

Några är oroliga över att vi ska åka till New York på semester, en farlig stad. Men vi kommer ju själva från den värsta gangsterstaden i Norden...

Fotokus

Jag anmälde mig till en fotokurs nyss. "Lär känna din digitalkamera", japp det behöver jag, det kan bli en bra start på min önskan om att få fotografera mer under det här året.

2012

Det nya året 2012 har påbörjats! Jag har inga direkta nyårslöften men däremot en hel del förhoppningar om vad detta året ska bjuda på.

Jag hoppas på följande:
- God hälsa till alla i min närhet
- Resor till olika platser
- Komma underfund till 100% vad jag ska göra med min utbildning
- Fotografera mera
- Bli en hejare på att tala inför publik
- Hitta tillbaka till några utav mina fritidsintressen

Jag ska försöka uppskatta småsaker mer, både händelser, personer och gester. Leva livet lite mer.

Jag hoppas att ni alla får ett underbart 2012!

RSS 2.0