Bra start på en bra helg

Det är lördagmorgon och solen strålar in genom fönstret när jag sitter här i arbetsrummet. Det känns faktiskt riktigt bra! Hade en trevlig fredag med en kompis, sov länge idag och gjorde en riktig lyxfrukost till mig och Nille. En bra start på helgen!

Resten utav helgen ska ägnas åt min framtid. Jag tycker alltid det är svårt att ta tag i saker som berör framtiden, jag tycker det är lite läskigt när man inte vet hur det kommer bli. Jag hade velat se in i framtiden och konstatera att "okej, det är så här det kommer se ut". Jag ska iaf skriva CV och personligtbrev för att söka praktikplatser till sommaren, anledningen till varför jag tycker det är läskigt är att jag vet inte var jag kommer hamna, om jag ens blir utvald. Det är okänd mark för mig. Jag vill dessutom kolla upp lite master-program som jag vill läsa efter mina tre år som högskoleingenjör. Jag har iaf bestämt mig för att jag ska läsa vidare, det bestämde jag i morse. Jag vill lära mig mer, jag känner att jag inte kommer vara klar efter tre år.

Jag ska dessutom klämma in lite IKEA-besök, myskväll med mannen min och träna imorgon. En lugn men produktiv helg är mitt mål!

2 ggr avklarade

Imorgon har jag äntligen en ledig dag! Mitt mål är att försöka komma i fatt lite med skolarbeten, träffa mamma och sen träna på kvällen. Ingen vila här inte.

Jag har gått två ggr på min "våga tala"-kurs nu. Jag måste säga att det är väldigt positivt än så länge, vi är en grupp på 10 personer och två ledare. Vi är en väldigt bra grupp tycker jag, snälla, öppna, respektfulla osv. Vi har redan fått göra några övningar som var väldigt utelämnande om man säger så, vi skulle bl.a. beskriva hur det känns och hur vår kropp reagerar när vi ska framträda muntligt. Det var så skönt att höra att man inte är ensam, det är inget fel på mig, det är fler som känner som jag!

Nytt namn

Jag har funderingar på att byta namn på den här bloggen. Något i stil med "Mitt liv på ett tåg". För det är ju det enda jag ägnar dagarna åt nu, åka tåg som är försenade åt alla håll och kanter!! Så trött på det, jag som bor i den största staden i södra Sverige, varför kunde jag inte hitta en utbildning i Malmö? Eller varför var LTH tvungna att lägga ett campus i Helsingborg. Eller varför är det så svårt att få tågen att gå i tid? Eller varför har jag inte ett privatplan som kan ta mig vart jag vill? Ja det finns många frågor men så få svar.

Idag hade vi sett ut ett tåg som går 16.40 från Helsingborg. När vi kommer ner på perongen så finns det inget sånt tåg med på någon monitor, inte ens på den listan som visar alla tågs avgångar. Jättemärkligt. Så vi fick hoppa på ett pågatåg. När vi börjar rulla ut från perongen ser vi att det kommit in ett tåg bredvid som det står Köpenhamn på, ja det var ju vårt försvunna tåg. Hopparav i Ramlösa och på vårt kära öresundståg istället. Jag tänkte en förbjuden tanke: "Nu kommer det här tåget säkert krångla bara för att vi är giriga och vill ta ett tåg som går snabbare än pågatåget". Ja, det var en liten "sak som hänt" i Hjärup som tågvärden så fint uttryckte det, där blev det alltså stopp.


Våga tala

Nu känner jag att livet går 190, har så många järn i elden att min bästa vän är kalendern så att jag ska kunna hålla reda på allt.

För er som känner mig så vet ni redan att jag har haft en hel del problem på senaste med att framträda inför folk, redovisa och sånt där. Det har blivit lite ohållbart och jag kände att jag måste göra något åt det. Så nu har jag kommit med i en grupp som studenthälsan på Lunds universitet håller i, det börjar nu på lördag och introduktionen varar i sex timmar. Sen fortsätter det åtta måndagskvällar framöver. Jag blev inte riktigt klok på vad vi ska göra, men vi är en liten grupp på 12 elever som ska få hjälp att komma över rädslan för att framträda muntligt. Jag tycker det är värt ett försök, jag hoppas att det kommer ge mig något positivt.

Annars är det skolarbeten, jobb, födelsedagsfirande och lite annat som också ska hinnas med.

Ännu en helvetes tåg-dag

Känner mig lite småkrasslig, inte alls på topp. Just nu har jag huvudvärk som gnager i bakhuvudet, hoppas på att bli lite piggare till ikväll.

Jag har gjort en "att-göra"-lista så att jag verkligen tar tag i vissa saker. Och jag är en bra bit på väg, men tyvärr betar man ju av den med de lättare sakerna först och lämnar de lite mer krävande sakerna till sist. Men jag ska ta mig igenom den :)

Igår bakade äppelkaka för att överraska Nille, den gick åt rätt snabbt måste jag säga. Idag är jag sugen på chokladbollar... Men någon måtta får det faktiskt vara. Men jag ska baka någon sorts havrebröd tror jag, hittade ett gammal recept igår när jag letade. Så vi får se hur det blir sen när det är klart.


Igår hade jag en hemsk tåg-dag. Ja Sara har ju redan hört hela historien en gång, men här kommer den igen :)

På morgonen var mitt tåg försenat med 20 minuter, så jag bestämde mig att ta ett annat långsammare tåg som bara var försenat med 10 min. Jag kom fram i tid, kors i taket.
När vi skulle hem var det fordonsbrist vilket betydde att det var skittrångt på tåget, men jag lyckades hitta en plats inne i den tysta kupén. Där satt en pappa och en äldre son som åkt från Göteborg och antingen hade de mjissuppfattat skylten eller så sket de i att man ska vara tyst i den tysta avdelningen. Folk blev lite irriterade.
När vi når Lund så visar det sig att vårt tåg har gått sönder, så vi måste hoppa av i Lund och ta ett annat tåg. Det tåget visar sig efter ett tag vara 20 minuter försenat så jag hamnar på ett pågatåg. Väl på tåget så svimmar tjejen bredvid mig raklång ner på golvet och det blir världens kalabalik, men hon repade sig dock senare. När vi rullar in i Malmö säger tågpersonalen att det är stopp i tunneln så vi kan inte åka längre än till Malmö C. Stackars dem som har åkt samma resa som jag men som dessutom skulle ännu längre!!

Jag förstår inte varför de sätter in fler avgångar när de inte kan hantera det. De borde få den lilla trafik de hade från början att fungera innan de utökar, ren vanlig logik enligt mig. De erbjuder gratis kaffe på tågen nu i februari, någon sorts kompensation för alla problem. Rena skämtet tycker jag, speciellt eftersom jag inte ens dricker kaffe!!


Garageproblem

Helgen gick alldeles för fort. Men är det inte alltid så?

Fredagen bestod av god middag och lite vin hos Armend och Marianne. Gott gott! Lördagen passade jag på att träna på förmiddagen innan jag träffade mamma och pappa på ett konstgalleri, vi fortsatte till Entré för lite shopping. Hittade bl.a. min nya favorit-tröja inne på MQ, halva priset och pappa var snäll och betalde den till mig! Senare på kvällen åt vi middag på Italia, kvarterskrog får man ju nästa säga med tanke på att den ligger på samma gård i princip som jag bor på. Där är alltid jättegod mat, deras pasta kan man dö för. Vi avrundade kvällen hemma hos mig med lite vin igen, och jag tyckte att hela dagen och kvällen var supertrevlig! Tack mamma och pappa!

Söndag var jag i Arlöv och hjälpte faster att filma sina tavlor, det var riktigt fint väder så jag promenerade dit.

Vi har riktigt långa dagar i skolan nu, jag har räknat ut att när vi börjar åtta och slutar kl fem så är jag borta i 12 timmar den dagen. Inte nog med det så fick jag stanna kvar idag för att hinna bli färdig. Blä...

Skulle ge mig iväg till träningen nu ikväll och gick ner i garaget för att ta bilen. När jag kör fram till porten sitter det en lapp för själva "tavlan" som man håller sin nyckelbricka mot, på lappen står det att den är ur funktion och att så länge får man använda sig av den tavlan som sitter utanför porten (!). Problemet är bara att det är rätt många dörrar för att komma ut och även trappor. Så ni kan ju själva tänka er hur det såg ut när jag ställer bilen med motorn igång, rusar igenom första dörren springer upp för trapporna, ut genom en dörr till, trycker nyckelbrickan mot tavlan där ute och rusar in igen samma väg som jag kom. Kastar mig i bilen för att hinna köra ut innan porten går igen. Pust. Men jag klarade det iaf :P

RSS 2.0