Dålig dag!

Den här dagen har inte varit något vidare. Vill dra ett täcke över huvudet och inte stiga upp igen. Jag har t.o.m. frågat Nille om jag inte kan få bli hemmafru, men han trodde inte jag skulle klara av det, men idag hade jag gärna sadlat om.

Men, vad är det då som har känts så fel? Jag började skolan idag, på schemat står det 8.00 och jag var där då. För att jag hade missat ett fjuttit mail som skickats ut precis innan helgen förra veckan där det stod att vi började 9.15 istället. Så där satt jag och fem andra vilsna själar och väntade. Sedan berättar lärarna att schemat är helt ändrat gentemot det som vi fått utlagt på hemsidan. Vilket började med att vi helt plötsligt skulle ha studiebesök nu i eftermiddags, vilket inte fanns med på ordinarie schema. Skitkul, eftersom jag hade bokat in mig på att jag skulle jobba! Så jag missade hela eftermiddagen! Och så höll det på, jag har fått avboka pass på jobb nu pga. att det är så dåligt planerat i skolan. Får skolan verkligen lov att hålla på så här?

Sen skulle jag jobba då, och dum som jag är så lyssnar jag på Nille och frågar honom hur lång tid det tar att köra till mitt jobb (ligger i närheten av Lindängen). Det tar INTE 10 minuter i rusningstid så ni alla vet det nu! Jag hade mitt första pass där och jag vet inte alls hur det gick, kan ha gått åt skogen eller så var det super.

Om man lägger till massa andra småsaker som varit allmänt jobbigt så har det här alltså inte varit en toppen dag.

Sensommar 2011

Här kommer slutet av sommaren 2011 i bilder.















Ångest

Idag har jag lite ångest. Jag vaknade och min älskling hade redan gett sig iväg till jobb, det gick då plötsligt upp för mig att nu sätter hela vardagen igång. Varannan helg ensam hemma för han jobbar, det är tråkigt. Vardagarna kommer jag ha fullt upp med nytt jobb och pendling till Helsingborg. Med skolstart kommer påminnelsen om att det går mot vinter och mörker, tidiga mornar och alldeles för lite ljus. Det är bara att bita ihop, men jag VILL INTE. Jag har inte fått min dos av sommarväder som man annars kan leva på en bit in på hösten, nu har det mest känts som höst större delen av sommaren.

Ja det finns mycket att se framemot också, absolut. Min vän som älskar julen påpekade bestämt att julen kan man alltid se framemot :) Jag fyller 25 nu i höst och det innebär en massa firande, kanske t.o.m. en resa.

Nu känns det kanske lite bättre ändå :P

Ljus i framtiden

Shit vad peppad jag kände mig när jag kom ut från studie- och karrärvägledaren i Lund! Vi hade ett riktigt bra samtal om mina möjligheter att läsa vidare efter min ingenjörsexamen, jag fick äntligen lite klarhet i vad jag kan gå vidare med. Jag ska fortsätta göra efterforskningar men jag har hittat en väldigt spännande möjlighet som jag inte visste om innan. Nämligen att jag kan läsa 1,5 år inom t.ex. samhällsgeografi (innehåller mycket stadsplanering m.m) och sedan plocka lite poäng från min ingenjörsexamen och vips har jag fått två stycken kandidatexamen!

Ja för er som inte är så insatta så kanske detta lät rörigt, men i slutändan betyder det att jag får två stycken examen på 4,5 år, som egentligen hade tagit 6 år att läsa annars. Hoppas ni hängde med. Och det bästa av allt är att jag får läsa stadsplanering och stadsutveckling i Lund, vilket känns mycket bättre än att läsa det på Malmö högskola.

Ett ljus har uppenbarat sig för mig, det känns kul och spännande!

Tyst med dig

Känner att ögonen går i kors lite efter att ha suttit och pluggat in massa regler och lagar om fackförbund halva kvällen. Men Nille sitter ute i vardagsrummet och skriker sig halvt fördärvad pga. en match mellan MFF och Zagreb som tydligen är väldigt viktig. Så sova kan man INTE.

Nytt jobb, nya rutiner

Första dagen på det nya jobbet. Usch vad mycket man ska lära sig, känner mig helt proppad med ny information. Hoppas att hjärnan klara av detta utan att det ryker allt för mycket ur öronen.

Känns konstigt att komma igång, de lata dagarna är över och det kommer dröja länge tills det är dags igen.

Den här veckan är fullproppad med händelser och event, både nytta och nöja i en salig röra!

Höstkläder

Just nu känns det mest som att hösten är på ingång, det är inte riktigt varmt i luften trots att solen iaf idag har värmt. Och med hösten kommer alla dessa klädkataloger neddimpandes i brevlådan. Det finns så mycket fint, så mycket som man hade velat beställa men det gäller att säga stopp innan bankkontot är rensat!

Här är lite saker som jag önskar skulle vilja flytta in i min garderob just nu...


Framtiden

Nu gör jag en liten vändning i livet, har slöat och haft mig i tre veckor nu, eller är det fyra...? Vilket som, jag ska ta och rycka upp mig lite och börja äta ordentligt igen och träna. Lika bra att ta tag i det nu så är det lättare sen när skolan sätter igång.

Skolan ja. Ringde till studievägledningen i Lund idag och bokade mig ett vädledningssamtal. Jag vill diskutera min framtid som jag så fint uttryckte det i telefon. Det lät inte riktigt som de ville samma sak, men jag lyckades tjata mig till en tid till sist. Hoppas samtalet när jag väl är där går lite smidigare...

En dröm

Just nu drömmer jag om att bo i Spanien, gärna Barcelona, och sitta på en balkong och dricka rödvin. Ta livet som det kommer, sova siesta på eftermiddagarna. Dansa salsa på kvällarna i solnedgången, gå barfota på stranden och gräva ner tårna i sanden. Ha långa svepande kjolar runt benen, goda vänner att skratta med. Vakna på morgonen av att de vita gardinerna fladdrar i vinden från den öppna balkongdörren. Avnjuta en frukost med vattenmelon och färskpressad apelsinjuice.

En dröm, ja det är precis vad det är.

Vinterjacka

Jag har visst tagit mig en liten bloggpaus. Eller egentligen har jag tagit en paus från datorn mer eller mindre, det har inte lockat de senaste veckorna att sitta och hänga framför datorn. Men nu är jag tillbaka!

Jag har två veckors semester kvar, sen kör allting igång. Jag tycker det känns helt okej att börja skolan igen, däremot är det inte okej att sommarvädret varit så dåligt och jag får ångest när jag tänker på hur lång och mörk vintern kommer att bli.

För att rusta mig mot vintern köpte jag en vinterjacka idag. Jag är väldigt tidigt ute det inser jag, men den var perfekt och precis en sån jag letade efter förra vintern så varför tveka? Nu kan det snöa bäst det vill, jag är redo!

Det finns mängder med saker som jag borde ta med här i bloggen för att sammanfatta vad jag gjort de senaste veckorna. Men det blir bara konstigt om jag skulle försöka mig på en summering. Fint och bra har det iaf varit.

RSS 2.0