Advent i vårt fönster



Så här fint har vi det just nu, en blå jul

Snö och tåg passar inte ihop

Idag spenderade jag mer tid än vad jag ville på tåg som stod stilla i den stoooora snöstorm vi har i Skåne. Det som chockar mig är att det inte föll någon snö, ändå var det otroligt svårt för tågen att ta sig fram.

Däremot var det rätt intressant att Skånetrafiken hade en ny ursäkt till varför tåget var försenat i morse: "Jag ber om ursäkt för förseningen, men vi har typ ingen förare. Vi sitter fast fast här eftersom det är lite svårt att köra utan en lokförare". Den har jag aldrig hört innan!

Med tanke på hur förra vintern såg ut i kollektivtrafiken funderar jag allvarligt på att läsa mina kurser på distans under vinterhalvåret.

Hitta på hitta på

Jag har precis varit ute en runda i snön, gick in till stan och åt en värmande frukost på Espresso house med mannen. Det var mys men alldeles för kallt för min smak!

Jag tror jag börjar bli gammal. Även om jag tycker det ska bli kul med fest ikväll så känner jag lite att det hade varit rätt skönt att bara slappa hemma. Det är inte riktigt likt mig, jag som är känd för att jag alltid vill hitta på hitta på!!

Skelögd

Dagen spenderades först på Synoptik. Jag hade fått för mig att jag börjat se dåligt och behövde kontrollera synen. Ut kom jag 300 kr fattigare men med tre nya ögon-övningar rikare. Inte behövde jag några glasögon, men lite stretch-övningar kunde sitta bra... Tydligen är jag typ skelögd också, fast på andra hållet. Men det syns inte. Låter ju positivt.

Resten av dagen fylldes av vatten. Ja, det forsade vatten från vårt tak i hallen. Tio olika mer och mindre kompetenta personer invaderade vårt hem och skulle ta reda på var läckan kom ifrån. Tydligen har det skvalpat vatten i taket ända sen huset byggdes, kul att det fick för sig att komma ut precis nu!

Detta betyder att vi nu har en stor brummande fläkt boendes på toaletten med en stor plasttub utdragen i hallen. Minst fyra veckor kommer den stå kloss in till toalettstolen, härligt!


Rosa, gult, blått, grönt, silver, guld, rött...

Just nu är det segt som julknäck. Plugget tar över helt men min hjärna har börjat protestera och vill inte längre gå på högvarv. Idag blev det lite suddigt framför ögonen, och man önskade att man kunde banka lite på dumburken och få igång hjärnkapaciteten igen.

Stora mästerverk ska utföras imorgon, inhandling av ljusslingor står på schemat. Min balkong ska blinka i så många olika färger så att inga grannar kan sova på nätterna, ha!

RSS 2.0