Scones

Jag och Emelie hade picknick i Pildammsparken på amfiteatern förra veckan, vi var på Sommarscen allsång och mös. Jag hade bakat scones, helt utan recept och tog vad jag hade i kylskåpet i princip. Det blev himla lyckat och jag kommer alltid göra så här i fortsättningen!

2 st stora scones:

2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl rågmjöl
2 tsk bakpulver
50 g smör
1,7 dl vatten
0,3 dl matlagningsgrädde
Lite salt
Lite vaniljpulver

Blanda de torra ingredienserna. Finfördela smöret tillsammans med de torra ingredienserna. Häll på vatten och matlagningsgrädde, arbeta ihop för hand med en slev till en kletig massa. Använd eventuellt lite mer mjöl om det är för kletigt.

Forma två platta kakor på en plåt, nagga med gaffel och baka i ugnen på 250 grader ca 12 minuter.

Fiber-pannkakor

Jag har nu testat några gånger att göra lite annorlunda pannkakor till frukost. Det som är så bra med detta receptet är att man får i sig mycket protein och även fibrer, men slipper äta havregrynsgröt och kokta ägg stup i kvarten. Jag hade velat köpa kokosolja för att använda vid stekningen, men vet inte var man hittar det.

3-4 st pannkakor:
1 dl havregryn
0,5 dl mjölk
3 st ägg

Mixa havregrynen i en mixer så att det blir som mjöl (detta kan man göra i förväg och förvara i en burk).
Blanda alla ingredienser, häll smör/olja i en stekpanna och stek som vanliga pannkakor.

Om man önskar lite sötare smak kan man ta i lite vaniljpulver.

Ät tillsammans med bär eller äppelmos och kanel!




Idag varierade jag receptet och tog i lite bakpulver, bytte ut havregrynen mot rågmjöl, det gjorde dock ingen större skillnad. Jag föredrar havregryn.


Surdeg under utveckling

Surdegsgrunden är igång. Problemet är att det här är första gången jag sysslar med surdeg, så jag måste googla bilder på hur det ska se ut för att få veta om jag är på rätt väg. Jag tror jag är på gång att lyckas, men så kände jag att jag behövde få lite mer fart på den. Så jag hällde ut större delen av grunden idag, behöll lite och matade den med mjöl och vatten. Här kommer en bild på hur den såg ut innan jag hällde ut lite, och enligt de efterforskningar jag gjort så är det så här det ska se ut. Bubblor på ytan, och det ska lukta sött. Jepp, det gör det! :)




Surdegsbak

När jag gick en kurs i våga-tala träffade jag en härlig tjej som börjat med surdegsbak, vi pratade mycket om det under kursens gång. Jag har länge velat testa själv och den här sommaren är det dags! Idag kör jag igång min grund som ska matas några gånger innan baket kan börja. Härligt!

Fest och firande

Ikväll kommer min familj och släkt hit för att fira Nille som fyllt år, min examen och inflyttningen i nya lägenheten. Det ska bli skoj, hoppas de gillar lägenheten lika mycket som vi gör. Inte för att det spelar någon roll egentligen eftersom det är inte de som ska bo här...
Dagen kommer ägnas åt städning och matlagning. Om några veckor bjuder vi in Nilles familj, jag ska bara gå på semester först. Det är mycket som ska hinnas med!

Framtiden klubbad

Semestern är slut för min del och nu ska jag återgå till jobbet iaf två veckor, vi får se hur lång tid det blir. Sen blir det ledighet för mig igen och då ska jag vila ordentligt för att orka med förmodligen en av de mest intensiva höstarna. Jag har nämligen tackat ja till att läsa förkortad del av väg- och vatten i Lund. Det känns rätt för min framtid, jag älskar trafikplanering och alla de frågor som hör till. Äntligen har jag hittat min grej! Min dröm är att i framtiden få arbeta som trafikplanerare på stadsbyggnadskontoret för att sedan ge sig ut i det privata näringslivet. Det blir bra detta, det känner jag på mig!

Skanör




Semestern slut



Sommar. Just nu ska det föreställa sommar i Sverige och min semester är snart slut. Regn, regn och regn. Härligt.

Trött

Jag ska strax ge mig iväg och jobba. Just nu är jag väldigt trött om dagarna, behöver nog en paus. Det ser ut som att jag får en liten semestervecka nästa vecka, jag längtar!

Jag är arg på mig själv för att jag solade så oförsiktigt i helgen, solen tog väldigt hårt. Jag som brukar smörja in mig hade inte ens med mig solkräm till stugan vilket resulterade i att jag är hemskt röd och ont gör det.

RSS 2.0