Fiber-pannkakor
Jag har nu testat några gånger att göra lite annorlunda pannkakor till frukost. Det som är så bra med detta receptet är att man får i sig mycket protein och även fibrer, men slipper äta havregrynsgröt och kokta ägg stup i kvarten. Jag hade velat köpa kokosolja för att använda vid stekningen, men vet inte var man hittar det.
3-4 st pannkakor:
1 dl havregryn
0,5 dl mjölk
3 st ägg
Mixa havregrynen i en mixer så att det blir som mjöl (detta kan man göra i förväg och förvara i en burk).
Blanda alla ingredienser, häll smör/olja i en stekpanna och stek som vanliga pannkakor.
Om man önskar lite sötare smak kan man ta i lite vaniljpulver.
Ät tillsammans med bär eller äppelmos och kanel!
Idag varierade jag receptet och tog i lite bakpulver, bytte ut havregrynen mot rågmjöl, det gjorde dock ingen större skillnad. Jag föredrar havregryn.