Smoothie

I morse bjöd Nille mig på ett experiment. En smoothie med lite allt möjlig i, bl.a. cornflakes... Det var speciellt om man säger så. Något klumpigt och lite väl mycket tuggmotstånd, men annars funkade det!





Åksjuk

Det märks att man börjar bli gammal och kroppen förändras, skrev jag till Emelie i morse i ett sms. Då hade jag precis suttit på bussen och varit nära att spy på passageraren framför mig eftersom jag blivit himla åksjuk den senaste tiden. Jag kan inte ens skriva sms på bussen eller i bilen längre, än mindre läsa tidningen som jag gjorde förr. Nä nu sitter jag och stirrar ut genom rutan och längtar efter att få gå av.

Är det vanligt att man blir åksjuk på äldre dar?

Tack

Jag vill börja med att tillägna detta inlägg åt våra kära grannar. Det är så härligt att veta att jag kommer aldrig försova mig eftersom de fixar så att man vaknar i en anständig tid varje dag! Oavsett om det är vardag eller helg så finns det ingen risk att man skulle sova lite för länge. Grannarna är så punktliga med sitt oväsen att jag helt enkelt kan sluta investera i väckarklocka! Kanon!!

Sen hoppas jag att mina fina sambo ska få bukt på sina ryggproblem, för detta fungerar inte längre. Han fick sig en mindre utskällning av mig i morse för att nu måste han verkligen ta tag i detta och se till att sköta om ryggen. Förhoppningsvis läkartid i nästa vecka. Håller tummarna att han slipper smärta snart!

Sammanfattning mitten av februari

Nu blir det ett något splittrat inlägg, jag tycker inte om att skriva om flera olika saker i samma inlägg, men nu får vi helt enkelt ha överseende med det.

En liten sammanfattning om vad som pågår just nu:

- Det känns som att det enda jag gör just nu är i princip att jag är på kontoret i Malmö och skriver exjobb på dagarna, sedan direkt iväg till jobb på kvällen eller något annat möte. Dagarna blir långa och det är sjukt mycket planering för att kunna ha med sig mat för en hel dag. Två/tre mellanmål, en lunch och en lättare middag. Puh, tur att det finns fruktkorg på kontoret iaf.

- Igår lyckades jag klämma in ett träningspass, det första passet efter en lång förkylning med uppehåll från träningen i ungefär en månad. Låt mig säga så här, jag har inte ens varit ute och promenerat eftersom vädret har varit så dåligt, så ett styrkepass med skivstång var kanske inte rätt sätt att börja på. Herregud, igår trodde jag att det var dags att ringa ambulans/färdtjänst för att jag skulle lyckas ta mig hem.

- Vi börjar känna oss som veteraner i lägenhetsletandet. Det är inga problem längre att veta vad man ska ställa för frågor till mäklaren. Men det är mycket annat som är jobbigt, hur vet man när man har hittat rätt? Kommer man lyckas lägga rätt pris? Är det andra som kommer lägga bud? Är bostadsrättsföreningen bra? Med mycket mera.

- Jag lämnar min dator på kontoret för att jag orkar inte släpa den fram och tillbaka varje dag, speciellt inte med min packning med mat. Så nu för vi en kamp om vem som ska få använda den enda datorn som är hemma (Nilles dator). Jag tycker att han som pojkvän har ett visst ansvar för att låta mig få min vilja fram ;)

Förråd/arbetsrum

Idag arbetar jag hemifrån med exjobbet, vi sitter var för sig och ritar i Revit (CAD-program/ritporgram) och försöker bli experter på programvaran. Undrar om man kan bli det på några dagar :P

I vilket fall som helst så sitter jag i arbetsrummet och känner mer och mer att det är ett förråd jag sitter i. Här inne hamnar allt sånt som inte har någon given plats någon annanstans i lägenheten. Det är inte bra att jag känner så nu för helt plötsligt så fick jag ett stort sug efter att börja städa och sortera! Men jag måste ju jobba på. Blir galen! Får bara hoppas att det här infallet kommer tillbaka vid ett bättre tillfälle.

Semlor

Är det bara jag som inte tycker om semlor? Min mamma älskar semlor men det verkar inte som jag har ärvt den genen. Överallt läser jag om "den perfekta semlan" osv, det enda jag känner är: örk!

Jag är dock en väldigt stor expert på semlor och deras historia eftersom jag en gång har hållt ett föredrag om just semlor... Ja jag vet inte var den idén kom ifrån.

Har ni ätit några semlor i år? Vilken är bäst?


Att skriva

Jag skriver rätt mycket i olika former och av olika anledningar. Jag skriver här på bloggen ibland, jag uppdaterar mest vad som händer i livet.

Sen skriver jag när jag är arg eller ledsen, ibland skriver jag till den person som sårat mig, ibland skickar jag det, ibland inte. Det kan räcka med att bara skriva av sig, känna att man skriver till personen utan att den behöver läsa det.

Sen skriver jag texter som mer liknar dikter när det är svårt att sätta fingret på vad eller vem som är den direkta orsaken till problemen. Oftast sparar jag bara texterna några dagar, sen läser jag dem och känner efter innan jag raderar dem.

Ibland känns det som att det hjälper.

New York, utsikt från hotellrummet

Vi hade inte mycket till utsikt från vårt hotellfönster, men jag har en viss tendens att bli lite förälskad i ruffiga och lite hårda bilder, så jag stod i högsta hugg med kameran en morgon och fångade en lite ful/snygg utsikt i gryningsljuset.




New York, Brooklyn Bridge

En morgon trotsade vi kylan och begav oss ut på vandring över Brooklyn Bridge till stadsdelen Brooklyn. Det var iskallt men solen sken vilket gjorde att det var rätt mysigt ändå. Brooklyn i sig vad inte mycket att hurra för, jag vet inte om vi kom fel, men varken arkitekturen eller människorna var särskilt trevliga.









Middag i galleriet

Just nu tittar jag med ett halvt öga/öra på melodifestivalen från igår, missade den eftersom jag var på en supertrevlig middag hos min "farbror". Middagen var väldigt trevlig och lite annorlunda mot vad man är van vid, vi satt nämligen och åt mitt i hans galleri. Det var häftigt! I vilket fall som helst, det känns inte som att jag missade något särskilt när det gäller melodifestivalen iaf...

Vardag igen

Vardagen har kört igång, och det ordentligt kan man säga! Det blev ingen direkt mjukstart, plus att jag har gått och dragit på den här envisa förkylningen också. Suttit på dagarna och arbetat med exjobbet, sen har det varit raka spåret till jobbet på kvällarna eller till Lund för att fixa saker. Trött? Jo lite...

Nu är det iaf helg och den rivstartade jag med att städa och tvätta. Hoppas resten av helgen blir lite roligare än så!

RSS 2.0