Uppdatering: jogging

Nej, detta är ingen ny träningsblogg, men jag måste skriva här för att peppa mig själv.

Idag sprang jag 5 km helt utan att stanna, tiden är inte mycket att hänga i julgranen för vana löpare, men jag sänkte faktiskt mitt rekord till 33 minuter blankt! Nu är tanken att mitt mål endast är att springa Blodomloppet på 5,6 km utan att stanna, jag bryr mig inte om tiden. Men det är ändå kul att se att mitt resultat förbättras.

Syftningsfel

Jag sitter och skrattar åt mig själv just nu. Jag råkade läsa ett inlägg som jag skrivit tidigare på bloggen. Ibland blir det verkligen helt fel när jag skriver, blir lätt syftningsfel. Jag har skrivit "Idag när jag var ute och sprang så joggade det förbi en tjej i träningskläder, samt en klänning.". Det låter ungefär som att det var en tjej som sprang förbi först, och sen efter henne så kom det en klänning springandes...

Haha, snacka om att det krävs lite för att roa mig.

<3

Efter att ha tagit tag i mig själv efter förra inlägget så har jag bland annat lyckats prestera detta:





Med risk för att låta tofflig... men nu saknas bara mitt hjärta, saknar honom!

Väder = humöret

Idag är det väldigt märkligt väder. Det är sol och jättevarmt ena stunden, riktiga vårkänslor får man. Nästa sekund är det mörkt och det blir rena ovädret. Upp och ner, precis som mitt humör idag. Jag är alltid så väderkänslig, jag är som en levande barometer.

Jag kände mig på bra humör i morse, men sen tycker jag att det bara blivit sämre och sämre. Tanken är att jag ska laga mat till mig själv ikväll, kanske se en film och lagom tills Nille kommer hem ska det här skithumöret vara förbi. Nya friska tag!

Jogging på gång

Idag när jag var ute och sprang så joggade det förbi en tjej i träningskläder, samt en klänning. Visst, det är säkert mer än just träningskläder som funkar att jogga i...

Jaha, hur går det med joggandet? Jo, det går framåt. Jag har dock fått ont i ena låret i någon muskel, så idag tog det emot lite. Men då får jag helt enkelt promenera istället tills det släpper. Det ska nog gå vägen det här, gäller att ha lite vilja!

Del-mål

Man borde ha små-mål en gång i kvartalet som man vill uppfylla, varför ska allting komma på nyår som nyårslöften?

Mina mål just nu är följande (och de hänger ihop lite):

- Springa/jogga tre gånger i veckan för att komma i form inför blodomloppet den 15:e maj. Ja ni läste rätt, jag ska springa ett lopp. Bara på 5 km men ändå. De som känner mig sen skoltiden vet att det värsta jag visste var att jogga, men det är ju tur man förändras :)

- Jag ska jobba mindre. Jag har jobbat alldeles för mycket den senaste tiden, jag vet inte varför egentligen. Men jag måste dra ner på det rejält. Jag hinner INGENTING längre.

- Träffa folk som man försummat på sistone.

Så, det får räcka för den här gången, man ska ju ha chans och uppfylla målen också, inte lönt att bre på för mycket.

Pollen eller?

Det jobbiga under sådana här årstider som våren är att jag vet inte om jag är förkyld eller pollenallergiker. Jag har blivit mer och mer känslig för pollen har jag märkt med åren, men jag tycker inte det är så himla farligt än. Men nu nyser jag hur många gånger som helst om dagen och näsan rinner. Man kanske borde köra en kur med allergimedicin för och se om det hjälper?

Telenor har förlorat ännu en kund

Jag har haft en tvist med Telenor som jag har mobiltelefonabonnemang hos. Jag har varit kund hos Telenor i över tio år, för det mesta har jag varit rätt nöjd. Deras kundtjänst är bra på det sättet att köerna är inte allt för långa, man kommer alltid fram till en handläggare inom rimlig tid.

För ungefär två månader sedan ringde en säljare upp mig och presenterade sig som att han ringde från Telenor och han ville erbjuda mig att förlänga mitt abonnemang eftersom mitt nuvarande går ut i april. Jag har som vana att aldrig göra sånt över telefon utan jag vill kolla upp allting ordentligt innan jag binder mig för något. Men den här säljaren var väldigt snackig och det var endast en förlängning av mitt abonnemang som skulle göras, trodde jag. Samtalet slutade med att jag förlängde mitt abonnemang, och jag skulle få en telefon "på köpet". När telefonen kommer hem ligger det en bekräftelse på avtalsförlängning med i paketet, där står det tillskrivet för hand "+50 kr" på förhöjd månadsavgift. Telefonen visade sig för övrigt vara en lilafärgad Siemens från 2006, modernt så det bara stänker om det...

Jag vet sen mina många år med Telenor att en förhöjd månadsavgift innebär att det är det man betalar i kostnad för en eventuell telefon så länge som bindningstiden gäller, alltså 50 kr i 24 månader i detta fallet. Det blir 1200 kr för en skitmobil.

Det är nu helvetet egentligen kör igång. Jag har försökt på alla sätt och vis få ångrat mitt köp av denna telefon då jag anser att jag blivit lurad. Det var aldrig tal om någon förhöjd månadsavgift vid mitt telefonsamtal med säljaren och jag sa att jag egentligen inte vill ha någon telefon för jag är nöjd med den jag har.

Jag trodde att jag hade gjort ett avtal med Telenor eftersom det är där jag har mitt abonnemnag och säljaren presenterade sig som att han ringde från Telenor. Det visar sig senare att det är en återförsäljare vid namn Digital Center Familia i Hyllinge som ringt upp mig, därför kunde inte Telenor hjälpa mig för det var inte de som hade sålt telefonen och förlängt abonnemanget!

Jag har varit så arg de här månaderna, jag har blivit behandlad som skit av både Telenor och Digital Center Familia Hyllinge. Telenor hänvisar mig hela tiden till återförsäljaren och när jag motvilligt drar i ärendet med återförsäljaren, för jag anser fortfarande att jag har ett avtal med Telenor enligt avtalsdokumentet, så blir jag bemött av bristfällig kompetens och kundansvar nere på noll.

Det hela slutade med att jag fick använda min ångerrätt på 14 dagar och fick själv betala för returen av telefonen, jag var extra försiktig och skickade med rekat-brev så jag skulle kunna följa min försändelse. Dessutom gjorde jag ett avtal med säljaren att han skulle skicka en skriftlig bekräftelse på att de mottagit min retur och tagit bort den förhöjda månadsavgiften på 50 kr.

Sedan har dettta fäljts av mängder med telefonsamtal hit och dit eftersom säljaren aldrig höll sin del av avtalet. Till sist tyckte t.o.m. den killen som svarade varje gång jag ringde till Digital Center Familia att jag hade blivit riktigt dåligt behandlad så han tog tag i det själv och på några dagar hade jag fått en bekräftelse från Telenor att mitt köp ångrats och att mitt abonnemang gått tillbaka till mitt ursprungliga. Det innebär att jag nu inte har någon bindningstid på mitt abonnemang och jag har möjlighet att säga upp det har jag listat ut. Tro mig, jag ska säga upp abonnemanget direkt eftersom jag har inget, ABSOLUT INGET förtroende för Telenor.

Det är ingenting som säger att jag blir bättre behandlad någon annanstans, men jag tänker aldrig mer beblanda mig med Telenor. Det handlar inte i grund och botten om pengarna, utan om det sätt som deras system är uppbyggt på och deras synsätt på sina kunder. Jag funderar t.o.m. på om det inte finns en lag som reglerar att det är förbjudet att låtsas utge sig för någon annan när man säljer tjänster och varor, som Digital Center Familia gjorde i detta fallet.

Lammgryta

Jag lagade lammgryta idag, passade bra med långkok när man ändå sitter hemma och jobbar. Den blev kanongod!

http://www.icakuriren.se/mat-dryck/recept/pluras-lammgryta-med-l%C3%B6k-och-champinjoner/


1 april

Idag är det första april, jag blev helt förskräckt när jag kom på det för man vet aldrig om man blir utsatt för några skämt som man inte riktigt vet om det är ett skämt eller ej. Jag kom själv på skitbra skämt som jag ville dra, men tänkte sen att det kanske inte var så kul ändå... Så jag skippar det! :)

RSS 2.0