Chokladbollar

Jag experimenterar just nu mycket i köket, det är så himla kul att testa andra lösningar på "klassisk" mat. Jag har gett mig på att göra chokladbollar två gånger nu med olika typer av nyttiga ingredienser.
 
Första gången gjorde jag dem på en bas av dadlar istället för smör och socker. Det var krångligt att mixa dadlarna som satte sig fast på insidan av mixerskålen, men jag gillade smaken. Nille gav dem ett lägre betyg eftersom han tyckte de smakade för mycket dadlar.
 
Idag gjorde jag ett nytt försök, denna gången hade jag ekologiskt jordnötssmör i som bas istället för dadlar och sötade med sukrin och proteinpulver. Jag tycker inte det blev så bra, konsistensen är exakt som vanliga chokladbollar, men smaken är lite träig... Nille har inte smakat än, tänkte lura honom sen när han kommer hem och se om han märker någon skillnad :)
 
Det som är så bra med dessa alternativ är att de dels är mycket nyttigare än vanliga kakor eftersom man slipper socker och smör, men dessutom innehåller de ingredienser som är det väldig bra att äta vid uppladdning innan träning. Fettet i nötterna ger nyttig energi inför ett hårt träningspass, havre som ger långsam energi till musklerna med kolhydrater. Med proteinpulver får man dessutom i sig protein som är jätteviktigt inför träning!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0